En helt vanlig dag på hotellet

Tidigt säger vi God Morgon till alla våra gäster! Vi småpratar med alla och kontrollerar att alla mår bra och att inget speciellt har hänt under natten.

Därefter sätter morgonbestyren igång. Nu ska alla få komma ut och för en del kan det vara lite extra bråttom att komma iväg för att andas in den ljuvliga morgonluften.

När rastningen är avklarad serveras alla frukost och friskt vatten. Alla boxar och utegårdar städas och så öppnar vi så att alla kan gå ut via en vipplucka till den egna rastgården så att de kan komma ut i friska luften.

Så småningom är morgonrutinerna avklarade och nu finns det lite extra tid att ägna åt den som så behöver. Kanske någon fortfarande saknar sin matte eller husse och behöver en extra kelstund. Några av våra gäster stannar under en längre period hos oss och då kan det vara skönt med en extra promenad eller lite bus i det fria. Ibland händer det också att någon av våra gäster tillhör den lite yngre och bråkigare generationen och då kan det till och med bli tal om ett litet träningspass i vardagslydnad – som att t.ex. inte dra i kopplet när vi går ut.

Eftermiddagen fylls sedan av motionsrunda för samtliga gäster. Vi rastar varje hund för sig så att alla får sin beskärda del av kontakt och uppmärksamhet. Eftersom vi har skogen precis in på knutarna använder vi, under alla årstider de härliga skogsstigarna och utforskar alla dofter som finns här.

Sedan serveras också middag med nytt färskt vatten i nydiskade skålar och om husse/matte har gett sin tillåtelse kanske det också serveras hundgodis av något slag. Boxar och gårdar städas, men den mesta tiden ägnas åt just utevistelsen under eftermiddagen.

Efter en sen kvällspromenad är det dags att säga God natt! Alla är nykissade, har nyfyllda vattenskålar, luckan till utegården är låst och kuddar och filtar ordentligt tillrättalagda för en skön natts sömn.

Ganska ofta har vi hundar boende hos oss som kommit upp i åren och fått lite krämpor av olika slag. Vi är vana att hantera alla olika mediciner och om det skulle uppstå en akut sjukdom har vi tillgång till veterinär i stort sett dygnet runt på mycket nära håll. Om en hund blir dålig agerar vi alltid utifrån vad vi skulle gjort med våra egna hundar och drar oss inte för ett besök hos veterinär eller om så behövs djursjukhuset i Jönköping som ligger mindre än en timma bort.